10 Şubat 2015 Salı

BÖBREK TAŞI RAHATSIZLIĞI DOĞAL ÇÖZÜMLER

http://bilenadamlar.blogspot.com/2015/02/bobrek-tasi-rahatsizligi-dogal-cozumler.html



Babamın böbrek taşı rahatsızlığı döneminde edindiğim ve böbrek taşı olan hastalara çok faydası olacağını düşündüğüm bir tecrübemi sizlerle paylaşmak istedim.
Bu rahatsızlığın belirtilerini sıralayacak olursak; bel üstü hizanızda sağ ve sol arka yanlarınızda hissedeceğiniz yoğun sancılı bir hastalıktır. Kusma, mide bulantısı, ateş gibi belirtileri vardır. Acilde yapılan tetkikler sonucunda doktor; böbrek taşı olduğunu ve babamın evde düşürmesi gerektiğini söyledi. Tıbbın geldiği bu nokta açıkçası beni çok şaşırttı. Ertesi gün özel bir hastaneye kapsamlı bir teşhis ve tedavi için götürdük. Yapılan ultrason ve tomografi sonuçlarında ise taşın 12 mm büyüklüğünde olduğu ve müdahalesiz düşmeyeceği söylendi. Vakum yöntemiyle yapılacak bir darbe operasyonuyla birkaç seansta düşürebileceğini iddia eden doktora pek itimat edemedik bir de devlet hastanesindeki uzman bir hekimden fikir almanın işe yarayacağı düşüncesiyle devlet hastanesinin yolunu tuttuk. Devlet hastanesindeki hekimimizde röntgen çekilmesini istedi. Röntgen neticesinde taşın böbreklerden düşüp kanala indiğini ve müdahale etmenin bu aşamada imkansız olduğunu söyledi. Damarları genişletmek için bir ilaç yazdı. Bize düşen evde beklemekti ama babamın dinmeyen sancıları bizi ailecek huzursuz ediyordu.
Bir tanıdığımız İznik civarında bir su olduğunu ve böbrek taşına çok iyi geldiğini ameliyatsız bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi. Sonuçta bir kaynak suyu ne zararı olabilir ki diye düşündüm en fazla fayda görmez sadece su içmiş olurdu oda afiyet olsun diye düşünerek yola çıktım. İznik – Narlıca yolu üzerinde Söröz Köyüne varmadan Heceler Köyü Civarında bir yerdeydi bu su. Tam yolun kenarında sebil akıyordu. Doldurdum bidonları ve getirdim. Babam düzenli olarak kullandığından beri sancıları dindi ve bu suyu kullandıktan sonra doktora tekrar kontrole gittiğimizde doktor böbrekteki taşın 7mm olduğunu söyledi, 12mm'den 7mm'ye küçülmüş, şuan yaşamına kaldığı yerden devam ediyor. Böbrek taşı rahatsızlığı olan hastaların denemesini öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder