17 Şubat 2015 Salı

İÇİMDEKİ SES (2015) | Bilenadamlar Eleştiri


/icimdeki-ses-2014



“İçimdeki Ses” orta yaş bunalımına girmiş, yalnız, özgüvensiz bir senaristin basit ve sade dünyasını komik bir dille anlatıyor. İddialı bir senaryo olmasada bazı nokta atışı diyaloglar seyirciyi güldürmeye yetiyor.

Engin Günaydın filmdeki özgüvensiz senarist Selim Akarcalı rolünü çok iyi  anlatmış. Filmde yer yer mimik ve hareketleriyle “Avrupa Yakası” idari amiri rolünden esintilere sebep olan Günaydın tek başına güldürmeyi başardı.

Filmde  “güzel çirkin sever “klasiği inanılamaz! bir şekilde işlenmiş. Engin Günaydın iç ses olayını, çatışmaları yansıtabilmek adına çok etkili bir biçimde kullanmış. Komedi unsurları yaratabilmek adına senaryo çok zayıf bırakılmış. Selim ve annesi arasındaki abartılı ve tekrar eden sahneler  de sıkabiliyor. Esas kızımız Ayşıl’ın sıcak ve samimi karakteri filme ayrı bir ışık katmış. Filmin izlenmeye değer diğer bir can alıcı noktası ise samimi bir hikayesinin olması.

Ayşıl’ın özgüvensiz senaristimiz Selim’e duyduğu aşkın gerçek olup olmadığını öğrenme arzusu filmde ilgiyi tutan bir öğe oldu. Toparlamak gerekirse film basit bir senaryo ile lokal komediler sunan samimi bir günümüz hikayesi. Sizi günün stresinden arındıracak birazcık da olsa başka yerlere götürecek bir yapım olmuş.

IMDB 10/6.3       Sinemalar 10/7.1       Beyazperde 5/3  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder