10 Mart 2015 Salı

WHATSAPP'TA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR! | Bilenadamlar Teknoloji

whatsappta-yeni-donem-basliyor

Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, internet üzerinden sesli arama yapma (VOIP) özelliğini piyasaya sürdü. Bu özellik kapsamında iPhone kullanıcıları için BETA sürüm yayınlandı.



Dünyaca popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ın internet üzerinden sesli arama yapma (VOIP) özelliğini piyasaya sürmek için çalışmaya başladığı öğrenildi. Bu yönde İPhone telefonlar için BETA sürümü yayınlandı.

Akıllı telefonların vazgeçilmez uygulamaları arasında ilk sıralarda yer alan WhatsApp, gün geçtikçe değişmeye ve gelişmeye devam ediyor. WhatsApp'ın, anlık mesajlaşma hizmetinin yanında internet üzerinden sesli arama yapma özelliği ile de kullanıcılarının karşısına çıkacağı uzun zamandır konuşuluyordu.

Ancak WhatsApp’tan, internet üzerinden sesli arama yapma yani VOIP özelliği için şimdiye kadar bir hamle gelmemişti. Bugün ortaya atılan iddialar ise WhatsApp’ın VOIP özelliği üzerinde çalıştığı ve test etmeye başladığı yönünde internete sızdırıldı.

iPhone Italia’nın haberine göre WhatsApp v2.11.17.346 Beta sürümü ile iOS kullanıcılarına internet üzerinden arama yapma özelliğini sunmaya başlamış. İnternet üzerinden ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan sesli arama özelliğinin çok yakında tüm dünya ülkelerinin hizmetine sunulması bekleniyor.


Sesli aramayla alakalı görseli aşağıda sizler için paylaştık. Kısa zamanda Android İşletim Sistemine de gelmesi beklenen WhatsApp umarız kullanıcılarını çok bekletmez.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder